Verkoop van honing aan huis

U kunt bij ons aan huis honing kopen. We hebben vaak verschillende soorten honing op voorraad. Wil je van te voren even bellen om aan te geven wanneer je van plan bent om langs te komen? Wij zijn te  bereiken op telefoonnummer 06-38824999.

Honing oogst:

In de loop van het jaar zijn er diverse momenten waarop we honing gaan winnen,- dit wordt slingeren genoemd. De soorten honing die we hebben hangt daarom af van welke drachtplanten en –bomen er net gebloeid hebben. In de juiste volgorde:

  • In april oogsten we van de volken die naar de koolzaadvelden in Zuidbroek in Groningen zijn geweest de koolzaadhoning. Dit is een honing met een gebroken witte tot lichtgele kleur met een zijdezachte structuur. Deze honing is half vloeibaar en smeuïg.
  • In mei oogsten we van diverse volken in en rond standplaats Assen, in Drenthe, de voorjaarshoning. Deze honing bevat een melange van voorjaarsbloeiende planten en bollen. Denk aan krokussen, wilgenkatjes, gele kornoelje, paardenbloemen, wilg etc. Deze honing kenmerkt zich door een heldere bruine kleur en is vloeibaar. De smaak is vrij sterk. (Alle planten die net gaan groeien en bloeien smaken het sterkst in het voorjaar!)
  • In juli oogsten we lindehoning van de volken die honing van de lindebomen halen. Ook dit is een lichtbruine honing, tegen het licht gehouden groen doorschijnend, fris van smaak met op de achtergrond een lichte pepermuntsmaak. De bijenvolken die hierop vliegen staan in Assen, in de wijk Peelo, Marsdijk in het centrum van Assen en ook in Vries.
  • Tot slot oogsten we in juli de zomerhoning. Dit is een melange van bloemen en bomen die in de zomer bloeien. Deze honing komt van volken in en rond Assen en Vries.
  • Als de omstandigheden en de conditie van de bijen het toelaten, wordt er als laatste honing nog heidehoning geoogst met enkele sterke volken.
  • Na juli blijven de bijen nog een tijd stuifmeel en nectar verzamelen. Dit laten we ze houden: dit is hun voorraad voor de winter!

Puur natuur

Honing die door ons wordt geoogst wordt niet bewerkt. De term koud geslingerd wordt hier wel voor gebruikt.

Onze honing is (zo lang de voorraad strekt ook te koop bij de Zuivelhoeve te Marsdijk en Het duurzaamheidscentrum in het Asserbos. 

Bij op appelbloesem