In 2007 is onze passie voor bijen ontstaan. René van der Molen is in Assen begonnen met Imkeren met drie bijenvolken en met het lezen en verzamelen van informatie over bijenhouden. In de loop van de jaren is het Imkeren uitgegroeid van een hobby naar een manier van leven. Leven dicht bij de natuur, zorgen voor gezonde en tevreden bijenvolken omdat hij zich steeds meer ging realiseren dat de bij en de mens niet zonder elkaar kunnen. De afgelopen jaren is René zich daarnaast gaan specialiseren in het telen van Koninginnen. Zijn specialisatie ligt in Koninginnen telen die zeer zachtaardig van karakter zijn en ook zachtaardige volken kunnen voortbrengen. Daarnaast hebben deze volken ook een goede honingopbrengst. Sinds 2014 is René ingestapt in het Beebreed programma om samen met internationale imkers in West-Europa toe te werken aan bijen die gezond en vriendelijk zijn. Op dit moment is het zó dat de mens bijen nodig heeft, maar bijen hebben evengoed mensen nodig! Door o.a. de varroamijt verzwakken de bijenvolken. Het beebreed programma selecteert bepaalde lijnen van bijen die uit zichzelf al meer weerbaar zijn tegen de varroamijt om vervolgens met deze bijen verder te telen. Imkerij van der Molen hoopt haar bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van bijen die zichzelf beter kunnen beschermen tegen allerlei schadelijke invloeden van buitenaf.

In 2014 is Joan van der Molen begonnen met het leren van het Imkervak. Ze heeft in 2015 hier voor haar diploma behaald. In 2015 hebben we een uitbreiding weten te realiseren van 8 naar 30 bijenvolken! In 2016 hopen we opnieuw uit te breiden.  Via onze website en Facebook houden we je graag op de hoogte van de producten en diensten die we consumenten en imkers kunnen verlenen.

Onze bijen staan in en rondom Assen in de provincie Drenthe, in het voorjaar brengen we ook enkele volken naar Groningen naar de Koolzaadvelden. Verder is het de bedoeling in de toekomst naar meer verschillende drachten te reizen zodat we verschillende honingsoorten kunnen aanbieden.

Dit jaar gaat René een cursus volgen om te leren korfvlechten. Dit is een oud ambacht die nog maar weinig wordt beoefend. Erg leuk om deze traditie in ere te kunnen houden.