Sinds een aantal jaar zijn wij gespecialiseerd in koninginnenteelt van Carnica’s. Dit gebeurt door middel van kunstmatige inseminatie, waardoor de goede eigenschappen van de Carnica’s gewaarborgd blijven. Bij natuurlijke bevruchting van de koninginnen ontstaan er gemengde volken, waarbij de zachtaardigheid van de volken minder wordt en het voor de imker moeilijker wordt om met de bijen te werken.

In 2019 verkopen we weer bevruchte raszuivere P moeren.  Bestel tijdig koninginnen want de vraag is groter dan het aanbod. De koninginnen die we dit jaar telen stammen af van volledig beebreed materiaal. Mocht u interesse hebben mail of belt u gerust.

We zijn in 2014 gestart met deelname aan het Beebreedprogramma. Door dit programma te volgen zijn we in de toekomst in staat nog betere koninginnen te leveren. De verwachte teeltwaardes voor de koninginnen van dit jaar liggen weer hoog!

In 2019 zal de koninginnenteelt voor het grootste deel gericht zijn op het telen van zachtaardige bijen en bijen met een zo hoog mogelijke weerstand tegen varroa.

Voor bestellingen kunt u mailen met info@imkerijvandermolen.nl of bellen met 0592408590