Sinds een aantal jaar zijn wij gespecialiseerd in koninginnenteelt van Carnica’s. Dit gebeurt door middel van kunstmatige inseminatie, waardoor de goede eigenschappen van de Carnica’s gewaarborgd blijven. Bij natuurlijke bevruchting van de koninginnen ontstaan er gemengde volken, waarbij de zachtaardigheid van de volken minder wordt en het voor de imker moeilijker wordt om met de bijen te werken.

Verkoop

In 2023 verkopen we weer bevruchte raszuivere P moeren.  Bestel tijdig koninginnen want de vraag is groter dan het aanbod. De koninginnen die we dit jaar telen stammen af van volledig beebreed materiaal. Mocht u interesse hebben mail of belt u gerust.

Insemineren

Het is mogelijk bij imkerij van der Molen uw eigen koninginnen te laten insemineren. Hiervoor is op tijd contact nodig over de voorwaarden. Voordeel van deze inseminaties is dat slagingspercentage veel hoger ligt dan op bijvoorbeeld een bevruchtingseiland.

We zijn in 2014 gestart met deelname aan het Beebreedprogramma. Door dit programma te volgen zijn we in de toekomst in staat nog betere koninginnen te leveren. De verwachte teeltwaardes voor de koninginnen van dit jaar liggen weer hoog!

Imkerij van der Molen organiseert jaarlijks inseminatie dagen in samenwerking met de Vereniging van Carnica imkers.  Hou voor de dagen in 2024 www.verenigingvancarnicaimkers.nl in de gaten.

Voor bestellingen kunt u mailen met info@imkerijvandermolen.nl of bellen met 0638824999